— Posted in Uncategorized

Dependenta de munca: Workaholicism.

dependenta de munca

Cu siguranță dependenta de munca cu toții am auzit expresia că „munca înnobilează omul”, poate că ar trebui să adăugați în legătură cu tema pe care o vom face cu faptul că, la un anumit punct… de Ce spun asta? Pentru că dacă lucrarea ajunge la un punct în care există o creștere treptată, excesiv, exagerat de activitate de muncă, cu o pierdere a controlului cu privire la limitele până la care este vorba de a ne ocupa timpul, poate genera o influență negativă în viața noastră, care ne afectează viața de familie și relațiile sociale, timp liber, sănătate fizică și starea psihologică. In acest caz ar fi vorba de o problemă de dependență, la locul de muncă, de asemenea, numit, workaholicism.

O viziune socială de prim rang
Din punct de vedere istoric, o persoană cu mare dăruire la locul de muncă dependenta de munca a fost din punct de vedere social bine privit, foarte bine privit. Întotdeauna a fost tradus pentru o persoană de laborios ca cineva responsabil și demn de tot felul de laudă.În plus, societatea a apreciat întotdeauna munca pe care o are întâietate peste tot succesul și puterea de a ajunge la un anumit nivel economic, sau o anumită clasă socială. S-a ajuns chiar să apreciez ca foarte pozitiv la o persoană încăpățânată cu munca, și s-a presupus că se poate realiza bunăstarea economică, și cu ea fericirea. Poate că în acest moment ar fi oportun să larecomendación de cartea lui Erich Fromm, „a Avea sau a fi”, ca o reflectare mai mult în această privință.

În plus față de cea pentru care ne-am format o parte din viață, este, de asemenea, un angajament personal, care necesită un rezultat final satisfăcător, întrucât am petrecut un număr mare de așteptări ca tine poate fi, ia-ti o sursa buna de venituri, un nivel de activitate plină de satisfacții, o structură de zi cu zi de timp rezonabil, o dezvoltare dependenta de munca profesională și managementul creativ al relațiilor sociale, identitatea personală și uniune, și un sentiment de utilitate.Dar pentru a realiza toate aceste aspecte menționate mai sus este necesar un sprijin adecvat pe timpul investit în muncă, cu timp dedicat pentru noi. Asta este, este necesar să se articuleze o adevărată simfonie, și echilibru în distribuția de timp între locul de muncă, de odihnă, de agrement și de relațiile sociale. Acest fapt devine astfel o cerință fundamentală pentru bunăstarea personală. Să nu fie așa, un pariu pe activitatea fără a lua în considerare restul de nevoile noastre pot fi cu siguranta distrugerea noastră.

Ce este aceasta dependenta de munca, dependenta fără medicamente?

În primul rând, este important să rețineți că implicarea muncă răspunde mai mult la pofta sau nevoie de persoana, decât de nevoile reale necesare sau cerute de munca în sine. Ceea ce caracterizează dependent este mai mult atitudinea ta față de sarcina care numărul de ore pe care ii cheltuie.

Simptome
În plus față de indicatorii de start, există doi factori fundamentali, care sunt foarte simptomatic, în scopul de a identifica această problemă; dependent organizează viața în funcție de locul de muncă și relația pe care o ai cu acest centralizeaza ambele dvs. de zi cu zi, care devine o necesitate care scapă voinței sale.Simptomele cele mai notabile sunt văzute în diferite niveluri:Nivelul fizic: Insomnie, oboseala, pierdere in greutate, disfuncții sexuale.La nivel psihic și somatic: Anxietate, iritabilitate, tristețe sau depresie, apatie, dificultăți în concentrare.Nivel de relații sociale: Secretul, emoțională, lipsa de comunicare cu un cuplu sau cu familia, pierderea plăcerii în activități care nu au nimic de-a face cu munca.Dacă vrei să știi mai multe despre simptomele de anxietate, puteți citi articolul dependenta de munca nostru despre el, făcând clic aici.