— Posted in Informații

Cuvântul perfect: cum de a deveni un scriitor independent

Dacă sunteți un absolvent care doresc să-și începe cariera în scris sau jurnalism, freelancing ar putea fi pentru tine. Aici este un sfat pe găsirea de oportunități, și construirea de portofoliu.
Există mai mulți absolvenți decât oricând intră într-o din ce în ce mai diminuat piața locurilor de muncă. Cu oportunități în arte și mass-media la fel de rară ca au fost vreodata, absolvenții sunt nevoiți să fie mai creativi în modul ei de a câștiga bani și să câștige experiență în domeniul lor de ales. Deși pentru mulți, freelancing este sinonim cu a trăi în pijamale și bucurându-se că nu ești blocat într-un 9-5 locuri de muncă, acesta dispare destul de rapid, de obicei în jurul valorii de chirie de zi. Cu toate acestea, pentru cei cu un fler pentru cuvântul scris, scris independent poate fi util.

Toată lumea e calea spre obtinerea de munca pe cont propriu este diferit, dar, atâta timp cât aceasta duce la bani în bancă, toate acestea sunt doar la fel de viabile. Atunci când la început, mulți oameni rândul său, la site-uri web, cum ar fi Freelancer pe Elance sau oDesk în cazul în care puteți licita pentru locul de muncă. Acestea pot fi mare pentru construirea de experiență și un portofoliu în timp ce a fi plătit pentru asta. Doar asigurați-vă că angajatorii sunt verificate pentru a evita obținerea într-o situație în care ai petrecut ore la munca pentru ei a disparut.

Atunci când caută pentru a obține locul de muncă pentru reviste și ziare, să păstreze terenuri scurt, dulce și interesant. Chiar dacă îți trimiți de-a cincea într-un rând de-a respins terenuri, fii politicos si profesional. Dacă scrisul tău și idei sunt interesante și relevante, atunci veți obține în cele din urmă un răspuns.

Oricum ai lua în freelancing, absolut cheia succesului este perseverența. Sunt șanse veți obține lovit din spate de un pic echitabil dar păstrând o este singura modalitate de a se asigura că veți obține observat. Odată ce ați reușit să obține piciorul în ușă cu o idee bună, lucrurile ar trebui să obțineți un pic mai ușor și mai mult de lucru ar trebui să înceapă iese în cale. Stabilirea contactelor si mentinerea unei bune relatii este important în orice profesie, dar atunci când ești responsabil pentru găsirea munca ta de zi cu zi acest lucru este chiar mai important.

Argumente pro

Pozitive de freelancing ca un absolvent sunt numeroase. Este incredibil de satisfăcător pentru a fi de lucru pentru tine și având responsabilitatea de determinare a volumului de muncă. A face o viață a face ceea ce iti place este extrem de plină de satisfacții, și, desigur, este extrem de flexibil de lucru. Noii absolvenți sunt în general folosite pentru a lucra ore neobișnuite datorită băuturi energizante și 24/7 orele de bibliotecă. Deci, dacă sunteți cel mai confortabil lucru noaptea târziu sau în week-end, apoi, pe cont propriu poate fi mod de a merge. În funcție de cât de mult de lucru vă gestionați pentru a obține, care poate varia salbatic, mai ales atunci când sunteți doar la început, de asemenea, lasă deschisă posibilitatea de a lucra part-time în ceva care ar putea plăti-o oarecare măsură salariu.

Contra

Nu este constantă și nu este întotdeauna un filtru de bani. Absolvent de scriitori notorii pentru întotdeauna de lucru pentru gratuit, și asta pentru că există atât de mulți oameni dispuși să facă asta societăți pur și simplu alege să nu plătească. Acest lucru este de multe ori înfășurat ca un „mare oportunitate”, dar e important să fii înțelept despre ceea ce este o oportunitate de a obține o anumită experiență mare, și ceea ce este o oportunitate pentru ei pentru a obține ceva de lucru de făcut pentru gratuit. Site-uri și reviste care nu face un profit, dar au un public larg sunt, de obicei, merită să scrii pentru ca esti probabil pentru a obține mai mare expunere pentru bucata ta decât pe propriul blog sau pe platforma online. Cu toate acestea, orice publicație comercială în valoare de sare ar trebui să fie de plată scriitori profesioniști, așa cum și ei își plătesc designeri, tipografi și editori.

Freelancing este, probabil, pentru persoanele care nu dispun de auto-motivare. Dacă nu te duci în căutarea pentru locul de muncă, petreceți zile de fotografiere de pe e-mailuri și scris de terenuri, atunci este foarte puțin probabil lucrările vor veni la tine. Pentru majoritatea oamenilor, freelancing nu oferă regulat munca de la început. Deci, dacă vi se pare stresant nu au un venit constant, atunci este în valoare de uita la alte opțiuni, sau într-adevăr obține un al doilea loc de muncă plătit pentru unele inițială de securitate.

Absolvenții ar trebui să nu fie frică de freelancing, în domeniul de scris este o opțiune fantastic. Aceasta poate dura un timp pentru a rupe în dar această lume nu este la fel de închis ca s-ar putea inițial. Cheia este de a scrie în mod constant, pas toate ideile în mod clar și concis pentru publicații adecvate și de a nu renunța atunci când ai bătut din nou. Respingerea va deveni ca apa de pe o rață, care este destul de la îndemână în toate domeniile din viața ta, și atunci când munca ta nu se face verde, acesta va fi în valoare de ea.